Topos Festival logo

Ευχαριστίες & Ανασκόπηση Φεστιβάλ Τόπος 2018

Τα Γρεβενά είναι Διεθνής Προορισμός! Το απέδειξε ξανά το Φεστιβάλ Τόπος συγκεντρώνοντας πάνω από 800 νέους από όλη την Ευρώπη εδώ στον Τόπος μας, τα Γρεβενά! Οι διοργανωτές του EuropRaidαλλά και οι συμμετέχοντες δεν εξέφρασαν απλά μια αρέσκεια για τα Γρεβενά αλλά έναν μεγάλο ενθουσιασμό! Από τις φυσικές ομορφιές των Γρεβενών, τις υποδομές του σταθμού μας έως κάθε παράλληλη εκδήλωση που προσέφερε σε όλους το Φεστιβάλ Τόπος. Άνετοι χώροι για κατασκήνωση, ντουζιέρες, επαρκείς χώροι υγιεινής για τις βασικές ανάγκες των ταξιδευτών αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που προέβαλλαν το πολιτιστικό μέγεθος της Ελλάδας. Μουσική από την Ήπειρο έως τον Πόντο, τη Δυτική Μακεδονία έως την Κρήτη. Αστρομαρίνα με 5 τηλεσκόπια εν δράσει και έκθεση φωτογραφίας γρεβενιώτικου τοπίου. Ο ενθουσιασμός των συμμετέχοντων διαφαινόταν από τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και τις συνεχείς ευχαριστίες προς τις ομάδες των εθελοντών του Φεστιβάλ Τόπος κατά την αναχώρησή τους.

Είναι γεγονός, τα Γρεβενά για άλλη μια φορά απέδειξαν την ποιότητα της γρεβενιώτικης φιλοξενίας σε ένα διεθνές κοινό νέων δημιουργώντας νέους πρεσβευτές του Τόπου μας, πανευρωπαϊκά!

Το Φεστιβάλ Τόπος, ως πρώτη γιορτή προορισμού στην Ελλάδα και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης στον απόηχο του μεγάλου και σημαντικού αυτού γεγονότος για τα Γρεβενά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν, προσπάθησαν, πολλοί μόχθησαν και τελικά έφεραν εις πέρας τις εργασίες τους. Αλλά και τους πολίτες και τους φορείς που μας υποστήριξαν εξ αρχής και ήταν δίπλα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν αξίζει:

Στην Αντιπεριφέρεια Γρεβενών και συγκεκριμένα στον κ. Βαγγέλη Σημανδράκο για την προσωπική του μέριμνα για το Φεστιβάλ Τόπος. Στον κ. Τάκη Ζολώτα, για την πάντα καλή του διάθεση, όπως και στις Ιωάννα Σίμου και Τζούλη Στεργιούλα για τα διαρκή χαμόγελά τους.

Στο Δήμο Γρεβενών και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο κ. Γιώργο Δασταμάνη, για την παραχώρηση των χώρων του 1ου Λυκείου και Γυμνασίου Γρεβενών και τους βοηθητικούς χώρους του γηπέδου αλλά και τη συνεχή θετική του διάθεσή να βοηθήσει για κάθε λεπτομέρεια στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Τόπος.

Τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Νικολακόπουλο για την διακριτική και συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξή του, στις προσπάθειές μας και για την άμεση και καθοριστική αποδοχή των αιτημάτων μας.

Στους ελαιοχρωματισμούς και την ηλεκτροδότηση, την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Γρεβενών και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τρίγωνη.

Στην καθαριότητα του προαυλίου, την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου και προσωπικά τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου κ. Κιάκα Ζήση.

Στην καθαριότητα των χώρων υγιεινής τις, κ.Βαϊα Φιλιώτη, κ.Γιάννα Φιλιώτη, κ.Ελένη Φασούλα, κ.Ευθυμία Γκασιώνα για την ανταπόκρισή τους και τη συμβολή τους στην διατήρηση του επιπέδου υγιεινής στους χώρους του Φεστιβάλ Τόπος.

Για την άριστη συνεργασία τους, την Διευθύντρια 1ου Γυμνασίου κ. Ελευθεριάδου Σοφία, τον Διευθυντή 1ου Λυκείου κ.Τζιούφα Βασίλειο, τον καθηγητή κ. Γκατζιούρα Δημήτριο και την σχολική φύλακα κ. Καραγιάννη Τασούλα.

Την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών για την παραχώρηση του πάρκου του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου για την προέκταση της κατασκήνωσης του Φεστιβάλ Τόπος.

Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές μας, ξεκινάμε με την αλυσίδα υπεραγορών ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και την γαλακτοβιομηχανία ΌΛΥΜΠΟΣ για τις πραγματικά ευγενικές χορηγίες τους, οι οποίοι αρκέστηκαν στη χαρά και στην ικανοποίηση της υποστήριξης στο Φεστιβάλ Τόπος, ζητώντας μας να ΜΗΝ υπάρξει καμία προβολή τους!

Στη ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης «ΒΕΡΓΙΝΑ», στη βιομηχανία μπισκότων «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», στη γαλακτοβιομηχανία «ΤΡΙΚΚΗ», στο “PINDOS PALACE” και τη κ. Μαρία Σουπιάδου, στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» και τον κ. Λεωνίδα Τεντόγλου, στη γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.» και στον κ. Σωκράτη Κουρέλλα. Στο Αρτοποιείο των Αδελφών «ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» και στον εκλεκτό μας Απόστολο Μαρκόπουλο, στη μπισκοτοβιομηχανία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ», στηνGREEK ADVENTURE, στη γαλακτοβιομηχανία «ΤΟ ΜΑΡΚΑΤΙ» και τον κ. Χρήστο Διάφα, στους Αδελφούς Λιμπιτσιούνη, στο «Ι.ΚΤΕΟ Γρεβενών» και την κ. Νούλα Αποστολίδου, στο «ΚRΑFΤ ΧΡΩΜΑΤΑ» και τον Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, στην «MY ADVENTURE» και τον Βασίλη Τζουμάκα, στην «ALPHA WOOD GROUP», τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών και την ELECTRONETΚωνσταντινίδης.

Στους «Antonys Catering» και τον Αντώνη Κούσκουρα, την «Κάβα Ζήκος» και τον Δημήτρη Ζήκο,τον «Γλυκό Βασίλη» και τον Βρίβο Χαντάβα, το ζαχαροπλαστείο «Βάσος», τον κ. Κολέτσο για την διάθεση του χώρου πίσω από το 1ο Λύκειο για την προέκταση των χώρων στάθμευσης των συμμετεχόντων στο Φεστιβάλ Τόπος.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς μας και τα χορευτικά συγκροτήματα για την αφιλοκερδή τους παρουσία στο Φεστιβάλ Τόπος! Αναμφίβολα συνέβαλλαν στην δυναμική, την αισθητική και την πληρότητα του Φεστιβάλ με καθοριστικό τρόπο! Αξίζουν πολλά ευχαριστώ στην ορχήστρα του Τάκη Μπέτζιου από το Βόιο, που μας τα ταξίδεψε μουσικά τόσο στην Ήπειρο όσο και τη Δυτική Μακεδονία, στο χορευτικό τμήμα του Δήμου Γρεβενών, την κ. Κατερίνα Προκόβα και όλα τα μέλη του. Στον νεαρό Κώστα Θεπεφτίδη που μας ταξίδεψε με τη λύρα του στον Πόντο και το χορευτικό «Καστράνιτσα» από την Πτολεμαίδα. Στον λυράρη Κώστα Κυριτσάκη και τον λαουτιέρη Γιάννη Προϊστάκηαπό την Κρήτη τόσο για την συμβολή τους στο Φεστιβάλ όσο και για το unplugged κρητικό γλέντι μετά το πέρας των συναυλιών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σύλλογο Έρευνας & Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης ΙΔΑΙΑ ΓΗ και τον Ζαχαρία Αλεξανδράκη. Αναμφίβολα, οι καταπληκτικές παραδοσιακές στολές, η ένταση, το μεράκι και η χαρά των χορευτικών συγκροτημάτων άφησαν ανεξίτηλες αναμνήσεις στους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ Τόπος.

Τους Benjamin Laidin και Jeremy Blandin για τον συνολικό συντονισμό και την άριστη συννενόηση με τους συμμετέχοντες της αξιοθαύμαστης προσπάθειας EUROP’RAID.

Τον εκλεκτό μας, Θωμά Μπιζιούρα, για τις εκπληκτικές φωτογραφίες τοπίου του Τόπου μας.

Για τον καλλωπισμό του χώρου κατασκήνωσης τον κ. Νικόλαο Ράμμο. Για την κατασκευή των ντους, τον Εμπορικό σύλλογο Γρεβενών, τον κ. Ηλία Ζηκόπουλου, τον κ. Ιωάννη Παπαζήση, τους αδελφούς Σπύρο και Γεώργιο Ζιώγα, τον κ. Ιωάννη Γιάτσο, τον κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον κ. Ίττη Βασίλειο και τον υδραυλικό εγκαταστάσεων κ. Χρήστο Στεργιούλα.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού «ΕΛΠΙΔΑ» και την κ. Ευαγγελία Μπόγκια, τον Φορέα Διαχείρισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσα, την κ. Όλγα Γαλάνη για τις άμεσες διορθώσεις στο γαλλικό κείμενο του φυλλαδίου του Φεστιβάλ. Τον Σύλλογο Φίλων Εκπαιδευτικού και Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα και τους Βασίλη Σιαφαρίκα, Νίκο Πλεξίδα και Νίκο Τζήμκα με τα τηλεσκόπιά τους και την καλή τους διάθεση να εξηγήσουν στον καθένα αστρονομικές πληροφορίες, τον φορέα του Εθνικού Πάρκου Βορείου Πίνδου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Γρεβενών και τους Χρήστο Τσιαρσιώτη και Σάκη Παπαθανασίου.

Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς μας Μάκη Νασιάδη (ΕΡΤ Κοζάνης) και Γεώργιο Βλαχόπουλο (Greveniotis.GR), οι οποίοι είναι δίπλα μας πάντα σε κάθε κάλεσμα, με σεβασμό στον Τόπο μας, τα Γρεβενά, ως πρεσβευτές επικοινωνίας.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστούμε αυτούς που πραγματικά αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας, καθώς χωρίς τη συμβολή τους το Φεστιβάλ Τόπος, θα παρέμενε απλά μια ακόμη Ιδέα. Είναι αυτοί οι οποίοι οι λέξεις ΕΥΘΥΝΗ και ΠΡΑΞΗ τους βρίσκουν σύμφωνους και όχι απόμακρους.

Ευθύμη Παπαθεοδώρου, να γνωρίζεις πως ο ζήλος σου για όλα και η εθελοντική σου υπερπροσφορά στα Γρεβενά ήδη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς συμπολίτες μας και ιδιαίτερα νέους. Ευχαριστούμε!

Γιάννη Παπαδιαμάντη, η ακεραιότητά σου αποτελεί σημείο εμπιστοσύνης για ακόμη μεγαλύτερα και σπουδαιότερα επιτεύγματα. Ευχαριστούμε!

Ομάδα Βενέτικου Ποταμού. Ευχαριστούμε τους αρχηγούς της Ομάδας Δημήτρη Προφέντζα και Δημήτρη Τζημόπουλο, καθώς και τις Βασιλική ΆλτηΑρετή ΤσεντόγλουΕυαγγελία Κοτλίδα για την μέριμνα του στην ομαλή προσέλευση και παραμονή στο ποτάμι όλων των συμμετεχόντων. Αλλά και στον εθελοντικό καθαρισμό από σκουπίδια της κοίτης του Βενέτικου ποταμού! Τον διασώστη Βαγγέλη Νασιάδη.

Ομάδα Επικοινωνίας και Συσκευασίας. Ευχαριστούμε την αρχηγό της Ομάδας Αλμπίνα Κούκα και συγκεκριμένα τις, Χριστιάνα Πετροπούλου, Χρυσούλα ΑργυροπούλουΙωάννα ΠαράσχουΚωνσταντίνα ΒασιλοπούλουΕλένη Λιόλιου. Η απόφασή τους να συνεχίσουν αγόγγυστα μέχρι την επόμενη ημέρα χωρίς ύπνο και ξεκούραση αποτέλεσε καταλύτη κάθε κούρασης όλων μας. YOLO!

Τις εκλεκτές μας Αφροδίτη και Σάσα Μπατάρα και Όλγα Ντίνα. Τον Νίκο Τζήμο, τον Γιάννη Μπαϊνέτα και τη Σοφία Παπαδημητρίου, τον Συμεών Καραγιάννη, τον Τηλέμαχο και Νικολέτα Παπανικολάου, τον Παναγιώτη Παπαλάμπρο για τη μεγάλη τους συμβολή τόσο στην έκθεση φωτογραφίας όσο και στην μέριμνά τους από το χώρο στάθμευσης έως την ροή της διάθεσης των γευμάτων.

Τον Δημήτρη Παπαλαμπρόπουλογια τη συμβολή του με καταλυτικές ιδέες στρατηγικής του, στο σύνολο του Φεστιβάλ Τόπος.

Σε όλους τους παραπάνω αξίζουν μερικά αποσπάσματα της Ασκητικής του μεγάλου Νίκου Καζατζάκη:

Σε ποια εποχή του αμπελιού σου έλαχε ο κλήρος να δουλεύεις; Στα σκάμματα; Στον τρύγο; Στα ξεφαντώματα; Όλα είναι ένα.

Ν΄ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω

Να ΄σαι ανήσυχος, αφχαρίστητος, απροσάρμοστος πάντα. Όταν μια συνήθεια καταντήσει βολική, να τη συντρίβεις.

Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Όπως περπατάς, ανοίγεις, δημιουργός την κοίτη όπου θα μπει και θα όδέψει ο ποταμός των απόγονων.

Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης. Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ρωτήματα της καρδιάς.

Μέσα στις πολύγυρες περιπλοκές του νου, αυτή βρίσκει το συντομότερο δρόμο. Όχι βρίσκει, δημιουργάει δρόμο, κόβοντας δεξά ζερβά την αντίσταση της λογικής και της ύλης”.

Όλοι συμμετείχαν και απέδειξαν πως τα Γρεβενά αποτελούν πραγματικά διεθνή προορισμό και τόπο πληρότητας. Δυο άξονες που εμπεριέχονται στο όραμα του Φεστιβάλ Τόπος, ένα νέο πολιτιστικό αγαθό πλέον των Γρεβενών, που εμπνεύστηκε, δημιουργήθηκε και διοργανώθηκε αποκλειστικά από νέους!

Με δημιουργική χαρά, οι διοργανωτές,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος, S+ αισθeτικό

Μιχάλης Μησιάκας, Λέσχη 4Χ4 Γρεβενών

ToposFestival.Gr #SeeAbove #SeeAlove

 

 

About the author: S+