Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών

Περίπου Άνοιξη του 2008, έγινε ένα κάλεσμα από κάποιους δραστήριους συμπολίτες μου για τη σύσταση και δημιουργία ενός συλλόγου Ποδηλατιστών. Του πρώτου συλλόγου ποδηλατιστών στην ιστορία της πόλης των Γρεβενών. Έπρεπε να συγκροτήσουμε ένα σώμα από ιδρυτικά μέλη και κατόπιν να προχωρήσουμε στη νομική διαδικασία ιδρύσεως της Ένωσης ΠΟδηλατιστών Γρεβενών (Ε.ΠΟ.Γ.)

Έτσι κι έγινε, χωρίς πολλά περιττά, κατευθείαν στην ουσία του θέματος και σαφώς υποκινούμενοι από τον ενθουσιασμό μας και την αγάπη που χρόνια διατηρούσαμε για το ποδήλατο η Ένωση ΠΟδηλατιστών Γρεβενών από όραμα, έγινε πραγματικότητα!

Ήδη ακόμη βρισκόμουν στις αρχές τις γραφιστικής εξέλιξής, παρόλαυτά η ιδέα του λογοτύπου που εμπνεύστηκα δεν μου άφηνε περιθώρια δισταγμού στην υλοποίηση της. Προσχέδια αρκετά μέχρι να επιτευχθεί το εφικτό και το πιο άρτιο…και ναι, το αρτικόλεξο/ακρωνύμιο Ε.ΠΟ.Γ να σχηματίζει και να σχηματίζεται από ένα ποδήλατο!!! Τέσσερα γράμματα σε μιά σύνθεση, η οποία όσο υπέροχη φάνταζε στην έμπνευσή της, άλλο τόσο με ενθουσίασε στο αποτέλεσμα του σχεδίου.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου λογοτύπου θεωρώ, πως διαφαίνεται από τον ενθουσιασμό που προκαλεί στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα με την ανάγνωση της λέξης Ε.ΠΟ.Γ., να βλέπουν να σχηματίζεται ένα ποδήλατο!!

Σήμερα σχεδόν 10 χρόνια μετά, η Ένωση ΠΟδηλατιστών Γρεβενών, συνεχίζει με το μεράκι της να προτείνει όχι μόνο μια ποικιλία εκδηλώσεων, αλλά κυρίως έναν τρόπο ζωής, διαφορετικό από μια φορτική καθημερινότητα! Έναν τρόπο γεμάτο φύση, ομορφιά, υγεία πολλά χιλιόμετρα και σαφώς συγκινήσεις με όχημα…ένα απλό ποδήλατο!

Παραθέτω ένα μικρό κειμενάκι που είχα συνθέσει το 2008, εκφράζοντας ακριβώς όσα ένιωθα εκείνο τον καιρό στο ξεκίνημα της προσπάθειας

 

Και ξεκινάμε…

συν+ Κινούμαστε με δύο ρόδες! Γρεβενά 2008μ.Χ

Μια ένωση με κίνητρο τον τρόπο του Ποδηλάτου. Ένωση ανθρώπων, ένωση προσώπων, που συναρπάζονται και συνκινούνται … και ποδηλατικά! Ένα μέσο- σύμβολο, αποτελεί αφορμή να γνωρίσουμε νέα μέρη του τόπου και της ψυχής μας.

Τι χαίρεται ένα παιδί σε ένα ποδήλατο; Τι “ζηλεύει” ένας ενήλικας σε ένα παιδί;

Ερωτήματα που ακόμα ψηλαφούμε,…δεν τα απαντήσαμε…συνεχίζουμε. Το τιμόνι ως πλοηγός στην (αυθ)-υπέρβαση. Τα πηδάλια ως μεταμορφωτές της θέλησης. Οι ρόδες ως χαράκτες ιστορίας. Τα φρένα….σύμφωνα με την κρίση σας.Ταξίδι δίχως προορισμό και προορισμός δίχως ταξίδι, δεν γίνεται!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

Κάπως έτσι ένα εσωτερικό κίνητρο που θα βρει μια κοινότητα ανθρώπων ξεκινά να δημιουργεί αναμνήσεις και κατ’επέκταση ιστορία. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, εύχομαι εκ νέου πολλούς και νέους ορίζοντες στο όραμα της Ένωσης ΠΟδηλατιστών Γρεβενών.
Ως ελάχιστος συμπαραστάτης,
Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος