Χ.Ο.Σ. Γρεβενών

xosg_logo

Ο λογότυπος του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών, είναι σημαντικός για δύο λόγους. Πρώτον επειδή αποτελεί σύμβολο ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους και δεύτερον επειδή το ζωγράφισε – σχεδίασε ο Αριστοτέλης Βαρσάμης. Και οι δύο λόγοι μας αγγίζουν προσωπικά καθώς μεγαλώσαμε στη Βασιλίτσα, και διαμορφωθήκαμε από τον ορίζοντα που μας χάρισε και μας προκαλούσε. Επίσης θεωρούμε τον Αριστοτέλη Βαρσάμη πνευματικό και εικαστικό θησαυρό της πόλης των Γρεβενών.

xosg_flag

Ο λογότυπος του Συλλόγου με το πέρας του καιρού και διάφορες ψηφιοποιήσεις, έφτασε να έχει αλλοιωθεί σε βαθμό τον οποίο δεν γνωρίζαμε πλέον το φόντο που είχε δημιουργήσει αρχικά ο Αριστοτέλης Βαρσάμης. Για να καταφέρουμε να είμαστε σίγουροι, στη δική μας ψηφιοποίηση που θα επιχειρούσαμε, θεωρήσαμε δέον να προστρέξουμε στην πηγή.

Πηγή δεν ήταν άλλη από την αυθεντική σημαία που είχε ζωγραφίσει το 1975 ο Αριστοτέλης, 40 χρόνια πριν!

xosg_grapheio

Έπρεπε να βρούμε τη σημαία για την οποία μας είχε μιλήσει ο Αριστοτέλης. Χάρη στον Ευθύμη Παπαθεοδώρου, προπονητή χιονοδρομίας του Συλλόγου, κατέστη εφικτό! Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν δεν ήταν ιδανική, καθότι ήταν διπλωμένη και σε πολλά σημεία το χρώμα δυστυχώς είχε ξεφτίσει. Παρόλαυτα όμως είχαμε μπροστά στα μάτια μας την πηγή που ψάχναμε.

xosg_parade

Έτσι βάλαμε μπροστά και με οδηγό τη σημαία, ξεκινήσαμε την ψηφιοποίηση του λογοτύπου του Χιονοδρομικού και Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών. Κίνητρο, απετέλεσε η παρέλαση για τα ελευθέρια της πόλης των Γρεβενών στις 13ης Οκτωβρίου 2015, όπου συμμετείχε ο Χ.Ο.Σ. Γρεβενών μετά απο δέκα χρόνια απουσίας με ανανεωμένο πλέον και σωστό το ιστορικό λογότυπό του.