Mental

Προσπάθησαμε να εφαρμόσουμε όσο πιο σύγχρονο τεχνικά ύφος στην απόδοση του λογοτύπου και ταιριαστό για το κύρος και την εμφάνιση που χρειάζεται μια επιχείρηση που θα δραστηριοποιηθεί στην διοργάνωσει μουσικών event και party σε ήδη υπάρχοντες επαγγελματικούς χώρους (κλαμπ / καφετέριες).

mental_bw

Αναμφίβολα, ο σχεδιασμός ενός τέτοιου λογοτύπου πρέπει να είναι της εποχής και να απευθύνεται οπτικά στο στυλ και στον τρόπο των νέων του σήμερα.

mental_sketch

Σύμβολά δυνατά, απλά με λίγες γραμμές να προσδιορίζουν όχι μόνο μια λέξη, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία. Σχεδιασμός που “μιλάει” και ταιριάζει στον σύγχρονο τρόπο ζωής, όπως διαμορφώνεται στο αστικό τοπίο. Αλλά κυρίως σχεδιασμός που σέβεται και διαμορφώνεται από την ίδια την έννοια της λέξης MENTAL!

mental_protaseis

1η Πρόταση | Συμβολική Επεξήγηση

Ένας πλανήτης ξεχωριστός, ένας δικός μας πλανήτης όπου κυριαρχεί η καλή διάθεση, η χαρά, η μουσική, ο χορός τα πάρτυ….και ξεκινά να περιστρέφεται!!! Το γράμμα “M” από τη λέξη MENTAL, είναι κυρίαρχο και είναι η βάση του πλανήτη μας, γύρω του περιστρέφονται δύο δακτύλιοι, οι οποίοι δημιουργούν την ψευδαίσθηση της συνεχούς κίνησης. Οι δακτύλιοι ίσως είναι δίσκοι (βυνίλιο/cd) σύμβολα που ποτέ δεν θα χαθούν από την μουσική όσο και εάν εξελιχθεί η ψηφιοποίησή της. Ισχυρή γραμματοσειρά να προσδιορίζει την ισχύ του MENTAL, της ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που εμπεριέχεται σε κάθε έκφραση χαράς που δημιουργούμε στη ζωή μας!

2η Πρόταση  | Συμβολική Επεξήγηση

Σχεδιασμός εντελώς σύγχρονος, καθαρά μιας μινιμαλιστικής εποχής. Η ίδια η λέξη αποτελεί και το brand και το σύμβολο. Καθαρές γραμμές σε μια πιο urban αισθητική, αντίστοιχος σχεδιασμός προσιδιάζει σε εταιρείες που εμπορεύονται υλικά και μηχανήματα που αφορούν τη μουσική βιομηχανία (ενισχυτές, κονσόλες κτλ.) Η έμπνευση της προήλθε από τον τρόπο της πνευματικότητας που της αρκεί ότι επαρκεί, ότι χρειάζεται χωρίς περιττά στοιχεία. Αυτό που ο άνθρωπος στην εποχή μας έχει ξεχάσει, το απλό να μπορεί να χαίρεται με τα βασικά. Χαρακτήρας και ύψος που δημιουργεί ένα πιο στιβαρό και σοβαρό ύψος στην MENTAL party series, με την κομψότητα του σχεδιασμού των γραμμάτων τα οποία θα μπορούσαν να είναι φόρμες ενός αστικού τοπίου όπου ζει και κινείται σήμερα ο άνθρωπος. Αλλά κυρίως τοπίο όπου ζει τις στιγμές του.

3η Πρόταση  | Συμβολική Επεξήγηση

Κρατήσαμε τον πλανήτη από την πρώτη πρόταση αλλά του δώσαμε με λιγότερη κίνηση μια πιο ισχυρή και καθαρή τροχιά. Οι ομόκεντροι κύκλοι αντιστοιχούν και σε επιφάνεια νερού όπου ενώ ήταν σε “ηρεμία” έρχεται το ισχυρό “M” να την ταράξει, να δημιουργήσει κύμα με μια κυμματομορφή και να εξαπλώσει την έντασή του. Ακριβώς όπως θα κάνει και η MENTAL party series. Ακριβώς όπως εξαπλώνεται η κυμματομορφή της μουσικής και του ήχου. Ενας λογότυπος αρκετά πιο ψυχεδελικός. Με brand σχεδιασμένο από μια άλλη πραγματικότητα. Ισχυρές δεν είναι πλέον οι μορφές των γραμμάτων που αντακλούν το φώς αλλά οι σκιές που σχηματίζουν τα περιγράμματά τους. Ακριβώς όπως και σε ένα κλάμπ, όπου από την έντονη εναλλακτική φωτοχυσία οι άνθρωποι μέσα φαίνονται ως φόρμες και περιγράμματα σωμάτων και προσώπων. Η πνευματικότητα είναι ένα ατέρμονο παιχνίδι ανάμεσα σε φως και τη σκιά. Πλέον κατάλληλος, για την συμβολοποίηση αυτή είναι ο κλασικός μύθος του σπηλαίου του Πλάτωνα.

 

mental_t-shirt

mental_designed

Ευχαριστούμε για την καλή διάθεση και το ενδιαφέρον να συνεργαστείτε με το δημιουργικο μας γραφείο. Σας ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα προσπάθειά σας και να έχετε πάντα δύναμη και όρεξη να διοργανώνετε event και στιγμές που θα προκαλούν χαρά στους ανθρώπους γύρω μας. Κυρίως όμως να δημιουργείτε ευχάριστες αναμνήσεις για κάθε έναν που θα συμμετέχει σε ένα πάρτυ της MENTAL party series. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την ευκαιρία που μας δώσατε να δημιουργήσουμε.

Με δημιουργικούς χαιρετισμούς,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας