Topos_2022_panoramic

Ευχαριστήριο Φεστιβάλ Τόπος 2022

Η αλήθεια είναι πως δεν φανταζόμουν ποτέ όσο ήμουν μαθητής στο 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Γρεβενών, πως κάποια ημέρα το προαύλιο θα το κάναμε μια τόσο μεγάλη αγκαλιά φιλοξενίας! …και τα μικρά μας Γρεβενά, έναν ΜΕΓΑΛΟ διεθνή προορισμό! Ένα ψηφιδωτό γεμάτο χρώματα στη γιορτή φιλοξενίας και προορισμού του Φεστιβάλ Τόπος για το 2022, ολοκληρώθηκε!

Η ομορφότερη στιγμή όμως θεωρώ πως είναι τώρα, όταν στον απόηχο του φεστιβάλ όλη η ομάδα μας σκέφτεται έναν προς έναν όσους με τον τρόπο τους, την ελάχιστη ή τη μέγιστη συμβολή τους κατάφεραν την επιτυχία του! Η προσφορά δεν ζυγιάζεται και η ιστορία γράφεται πρωτίστως από πρόσωπα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω ανθρώπους, τον καθένα ξεχωριστά γιατί τους θεωρούμε κομμάτια του Φεστιβάλ Τόπος και όχι απλά συνεργάτες μας.

Ευγνωμοσύνη οφείλουμε πρωτίστως στις άξιες κυρίες που μας βοηθάνε στην καθαριότητα και υγιεινή των χώρων. Το βασικότερο και πιο καθοριστικό σημείο στη διοργάνωση μιας μαζικής φιλοξενίας πολλών ανθρώπων. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις κ. Βαΐτσα Ράμμου, κ. Χρυσάνθη Βαταλάχου, κ. Παναγιώτα Τζημοπούλου, κ. Τριγώνα Νταγκονίκου.

Ευχαριστούμε την διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κ. Σοφία Ελευθεριάδου και τον διευθυντή του 1ου Λυκείου κ. Βασίλειο Τζιούφα, οι οποίοι κάθε χρόνο αποδέχονται με ενθουσιασμό το αίτημά μας για συνεργασία. Το ελάχιστο από τη μεριά του Φεστιβάλ Τόπος είναι έμπρακτα να αφήσει τα σχολεία σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τα παραλαμβάνει. Με αυτό το σκεπτικό προχωρούμε στην αποκατάσταση βάφοντας είτε καθαρίζοντας τους τοίχους (τουαλέτες/βρύσες). Επίσης αλλάζουμε τις βρύσες και τις λάμπες που χρειάζονται και τις νέες τις αφήνουμε στα σχολεία.

Ευχαριστούμε τους μουσικούς μας που έρχονται να παίξουν με περισσή χαρά και να παρουσιάσουν στους επισκέπτες μας τον πλούσιο μουσικό μας πολιτισμό! Την μεγαλειώδη ορχήστρα με τα χάλκινα του Τάκη Μπέτζιου για τον ενθουσιασμό που προκάλεσε σε όλους μας! Τους μουσικούς της ορχήστρας κ. Νίκο Καρδογιάννη, κ. Μιχάλη Γκατζιούρα, κ. Στέλιο Καραμούζη, κ. Βασίλη Πολύζο και κ. Κώστα Φασούλα.

Τον κ. Άκη Σιαμίδη και τον κ. Ιουλιανό Παναγιωτίδη που μας ξεσήκωσαν με τη λύρα και το νταούλι τους παίζοντας ποντιακά. Ευχαριστούμε επίσης, τα μέλη της Ομάδας Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Γρεβενών για τη συμμετοχή τους. Τον κ. Σάκη Κουκουμπέση, την κ. Κατερίνα Κουκουμπέση, την κ. Χριστίνα Κωστούλη, τις κ. Μαργαρίτα και κ. Βάια Κουκούλα, την κ. Δέσποινα Παππά, τον κ. Ανδρέα Σλιάρα, την κ. Νικολέττα Ζέρβα, την κ. Εύη Κανιστρά, την κ. Αναστασία Εμμανουηλίδου, την κ. Νίκη Ευγενίδου, τον κ. Σωτήρη Ραπτόπουλο, την κ. Ειρήνη Χαρίση. Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παπανίκο για την παραχώρηση ηχητικού εξοπλισμού.

Ευχαριστούμε επίσης την ζωγράφο κ. Αλεξάνδρα Μήττα, για την άψογη συνεργασία της στην οργάνωση της έκθεση ζωγραφικής με τα μοναδικά έργα της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δεξιοτέχνη κ. Γεώργιο Τζημόπουλο για τη διδασκαλία του στο σεμινάριο παραδοσιακών ρυθμών των Γρεβενών.

Ευχαριστούμε τους ξεναγούς μας στα εγκαταλελειμμένα χωριά των Γρεβενών για τη φιλοξενία, την ξενάγηση και την υπομονή τους. Στην Γεωργίτσα, τον κ. Λεωνίδα Λόλα, στον Διάκο τους κυρίους Κωνσταντίνο Κλεισιάρη και Βασίλειο Ζήση και στο Μελίσσι τον κ. Απόστολο Τότσικα. Ευχόμαστε το Φεστιβάλ Τόπος να αποτελέσει μια ελάχιστη υπενθύμιση στους Γρεβενιώτες και τις Αρχές του τόπου μας για τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φέρουν τα παραπάνω μοναδικά χωριά.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης “ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ”, ο οποίος κυριολεκτικά μας έβγαλε ασπροπρόσωπους ανταποκρινόμενος άμεσα στο κάλεσμά μας χωρίς δεύτερη σκέψη, παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς σε ένα διεθνές κοινό και προβάλλοντας τα Γρεβενά περήφανα στα στιγμιότυπα που απαθανάτισε η διοργάνωση της EUROP’RAID. Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που συμμετείχαν και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Αθανάσιο Λότσιο, για την ευγένεια, το ήθος και την ανταπόκρισή τους να έρθουν από την Κοζάνη για να χορέψουν στα Γρεβενά, άξιοι και πιστοί στις αρχές που διέπουν τον Σύλλογο “ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ” για τη διατήρηση και προβολή της Παράδοσης.

Ευχαριστούμε για τη υπεύθυνη συνεργασία τους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου” τους κ. Κωνσταντίνο Σιούλα, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, κ. Ευάγγελο Καλαμπούκα, κ. Αναστάσιο Παναγιωτίδη, κ. Μαρία Σαμαρά, κ. Δημήτριο Καραφώτη, κ. Γεωργία Τζημοροπούλου.

Ευχαριστούμε τον ηλεκτρολόγο του Δήμου Γρεβενών κ. Φώτη Λόλα για την άψογη συνεργασία.

Ευχαριστούμε τον υδραυλικό μας κ. Χρήστο Στεργιούλα, για την άμεση ανταπόκριση.

Ευχαριστούμε την φύλακα των σχολείων για την συνεργασία και την κατανόηση κ. Τασούλα Καραγιάννη.

Ευχαριστούμε την Αντιπεριφέρεια Γρεβενών για την υποστήριξη στο Φεστιβάλ Τόπος και συγκεκριμένα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Φωλίνα, την κ. Βασιλική Καραγιώργου και τον κ. Τάκη Ζολώτα για το ενδιαφέρον και τη μέριμνά τους.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Γρεβενών για την παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής του Φεστιβάλ Τόπος και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Γρεβενών, κ. Γεώργιο Δασταμάνη, και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γρηγόριο Φαρμάκη που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πέτρου. Τον αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Τσικούρα, για την άμεση ανταπόκρισή του να καθαριστεί έγκαιρα το μικρό θεατράκι “Ηρώων” για τις ανάγκες του Φεστιβάλ Τόπος. Τον αντιδήμαρχο κ. Ζήση Κιάκα για την μέριμνά του στην ενίσχυση των χώρων με κάδους απορριμάτων.

Ευχαριστούμε την κ. Όλγα Γαλάνη για την άμεση μετάφραση στα γαλλικά, του χαιρετισμού του Δημάρχου. Τον κ. Γιώργο Τόττα για τη συνεχή υποστήριξη και παρουσία του στις δράσεις μας.

Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης κ. Γιάννη Παπαζήση, Αδελφούς Σιώλου, κ. Σαμαρά – Γκίλια για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξη τους στις ιδέες του Φεστιβάλ Τόπος.

Ευχαριστούμε τον κ. Αχιλλέα Τάρα και το συνεργείο του κ. Στέργιου Σιέμου για την άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες και στη φροντίδα των οχημάτων των συμμετεχόντων.

Ευχαριστούμε θερμά τον θεματοφύλακα των σύγχρονων γεγονότων της ιστορίας της πόλης κ. Γιώργο Βλαχόπουλο και το Greveniotis.Gr για την άοκνη καταγραφή και προβολή κάθε μας δράσης. Τον κ. Μάκη Νασιάδη και τον κ. Δημήτρη Στραβού για την πανελλήνια προβολή και κάλυψη του Φεστιβάλ Τόπος αλλά και την συνεχή προβολή των Γρεβενών. Τον ευγενή και συνεργάσιμο κ. Απόστολο Γαϊτάνη για την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία του. Ευχαριστούμε απο καρδιάς την κ. Κέλλυ Γρηγοριάδου και την κ. Μαρία Ριτζαλέου για το συνεχές ενδιαφέρον τους.

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Γρεβενών για την συμμετοχή του και την πολύτιμη βοήθεια και άψογη καθοδήγηση στη στάθμευση των οχημάτων εντός του προαυλίου. Συγκεκριμένα τον πρόεδρο κ. Δημήτριο Τραπέζα, τον κ. Γιάννη Παρασκευαΐδη και τον κ. Χρήστο Κουτσονίκο.

Ένα μέγιστο ευχαριστώ, αξίζουν όσοι φρόντισαν την οργάνωση και τροφοδοσία του Φεστιβάλ Τόπος. Για τον άριστο επαγγελματισμό και την άψογη συνεργασία την ομάδα του κ. Αντώνη Κούσκουρα, Antony’s Catering. Με τέτοιους επαγγελματίες τα Γρεβενά, είναι ικανά να στηρίξουν σπουδαίες και ακόμη πιο μεγάλες εκδηλώσεις. Επίσης για τον εξαιρετικό επαγγελματισμό το Αρτοποιείο Μαρκόπουλου και συγκεκριμένα τον κ. Απόστολο Μαρκόπουλο. Τον κ. Δημήτριο Ζήκο για την υπομονή του και την συνεχή υποστήριξή του στις δράσεις μας. Τον κ. Βασίλειο Σιαφαρίκα για την χορηγία του σε Φέτα Γρεβενών Π.Ο.Π, συμβάλλοντας στην ποιοτική παρουσίαση του γαστρονομικού μας πολιτισμού σε ένα διεθνές κοινό.

Τέλος, απέραντη ευγνωμοσύνη οφείλω, στην ομάδα που είναι ικανή να φτάνει μέχρις εκεί που δεν μπορεί κι ακόμη παραπέρα! Τον αεικίνητο Ευθύμη Παπαθεοδώρου, την ανθίστρια Αλμπίνα Κούκα, τον επίμονο φυσιοδίφη Δημήτρη Προφέντζα, την δυναμικά ακέραια Αφροδίτη Μπατάρα, τον έμπιστο συνοδοιπόρο Ιωάννη Παπαδιαμάντη, τη γεμάτη θετική ενέργεια Αφροδίτη Λαφτσίδου και τον εμπνευστή Δημήτρη Παπαλαμπρόπουλο. Την Λέσχη 4Χ4 Γρεβενών και τους εκλεκτούς Μιχάλη Μησιάκα, Γιάννη Μπαϊνέτα & Σοφία Παπαδημητρίου, για τα μεράκια τους που μας μοιράζονται! Την εξαίρετη Αρετή Τσεντόγλου, τον Ορέστη Κούκα και τον Παναγιώτη Παπαλάμπρο για την βοήθεια και προθυμία τους. Για την πολύτιμη και καθοριστική συνεισφορά τους τον Θάνο Μήτσιο, την Αλέξια & Ελένα Μήτσιου.

Με την παραπάνω ομάδα, τα προβλήματα μοιάζουν ανύπαρκτα και τα εμπόδια μετατρέπονται σε εφόδια για δράση και δημιουργία χαμηλώνοντας το ύψος τους μπροστά μας! “Γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο” μας προτρέπει ο μέγας Γκάντι, και πράγματι με τέτοια ομάδα το πιστεύω, πως γίνεται! Είθε!

Ευγνώμων σε όλους,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

S+

 

About the author: S+