Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών

sxoli_goneon_logo

Η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΑΣ θέσπισε τη Σχολή Γονέων & Νέων Ζευγαριών. Πρωτόγνωρη έκφραση για τα δεδομένα των Γρεβενών και θεωρούμε πως θα συμβάλλει στην πλήρωση ενός τεράστιου κενού που υπήρχε στον τόπο μας στο εν λόγω τομέα, γονεϊκής καθοδήγησης.

sxoli_goneon_logo_bw

Αναλάβαμε να σχεδιάσουμε το λογότυπο της Σχολής, προσπαθώντας να εκφράσουμε αισθητικά, την παρουσία της συγκεκριμένης σχολής και το σκοπό που προσδοκεί να επιτελέσει.

sxoli_goneon_logo_sketch1

Συμβολική επεξήγηση

Η έμπνευση προήλθε από δύο μεγέθη με συναισθηματικές εικόνες που είναι συναφής μεταξύ τους, τη φύση και την οικογένεια. Το σύμβολο αποτελεί ένα λουλούδι και αποτελείται από έξι πέταλα, σε μια πρώτη ανάγνωση. Εαν το προσεγγίσουμε πιο αφαιρετικά αναγνωρίζουμε πως στο κέντρο κάθε φύλλου διαγράφονται ανθρώπινες σιλλουέτες. Οι δυο μπροστινές που θεωρητικά είναι και ενωμένες στη βάση τους είναι οι γονείς και εμπεριέχουν της μικρότερες που συμβολίζουν τα παιδιά. Γίνονται μια αγκαλιά, μια φωλιά και εμπεριέχουν τη ζωή ως τη μέγιστη δράση της δημιουργίας. Όλα τα φύλλα μαζί κάνουν μια οικογένεια μια σύνθεση έναν ανθό, με ανάταση και δυναμική προς τα άνω. Σχήμα σύνηθες, ερμηνεία συμβολική για το νέο όραμα που φροντίζει πλέον η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών.

Η τυπογραφία του λογοτύπου, περιλαμβάνει καθαρές γραμμές στον κύριο τίτλο της σχολής, με κλασσική γραμματοσειρά που φέρει πατούρες (serif) σε αρμονικό συνδυσμό με μια πιο ελεύθερη καλλιγραφικά που αφορά τα νέα ζευγάρια. Ένα συνδυασμός συναισθημάτον σταθερότητας, σοβαρότητας, στηρίγματος για τους γονείς, με ένα πιο ρομαντικό συναισθηματικά στοιχείο για τα νέα ζευγάρια.

sxoli_goneon_logo_designed

Νιώθουμε χαρά που με τη σχεδιαστική μας συμβολή συμμετέχουμε στην ανάπτυξη του οράματος που φέρει η Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών με τον νέο Μητροπολίτη της. Ευχόμαστε να αποτέλεσει ένα ελάχιστο στη μέγιστη αλλαγή που επιτελείται. Είθε!

Με δημιουργικούς χαιρετισμούς,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας

logo_grey