Κατερίνα Μανδρώνη

Η οπτική επικοινωνία πλέον, συνοδοιπορεί σε κάθε προβολή προϊόντος ή και υπηρεσίας, οπότε θεωρείται επιτακτική η ορθή της χρήση, ακόμη και στο ελάχιστο. Η έμπνευση προήλθε από το γράμμα “Μ” του επιθέτου Μανδρώνη, το οποίο είδαμε αφαιρετικά ώστε το συμμετρικό σχήμα του με τις κάθετες και υποτείνουσες γραμμές του να μας οδηγήσει σε ένα σύμβολο, το οποίο να αναφέρεται σε δύο σώματα και συγκεκριμένα στην επαφή που μπορούν να έχουν.

Η σύγχρονη τάση του Personal Training, αποτελεί πλέον δημοφιλή εκδοχή στον τρόπο εκγύμνασης, καθώς προσαρμόζεται αποκλειστικά στον εκγυμναζόμενο, και του δίνει ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα στις ανάγκες του με τη συνεχή και άμεση εποπτεία του γυμναστή.Το σύμβολο που δημιουργήσαμε προσπαθεί να εκφράσει αυτή την μεταξύ σχέση των δύο προσώπων και να προβληθεί στην σχεδιαστική δυναμική που φέρει το γράμμα “Μ”, το οποίο αποτελεί πρωτόγραμμα του επιθέτου Μανδρώνη.

Δύο φόρμες (περιγράμματα) ανθρώπινων σώματων σχηματίζουν και σχηματίζονται στο γράμμα “Μ”.

Το ύφος που χρησιμοποιήθηκε είναι μινιμαλιστικό, καθώς το αποτέλεσμα σχεδιάστηκε με απλές γραμμές, οι οποίες προσδίδουν συνεχή κίνηση (γυμναστική), είναι ενωμένες (συνεργασία) και σαφώς καμπύλες (επειδή μας αρέσουν κυρίως, και δεν έχουν την επιθετικότητα των γωνιών).

Θεωρούμε πως το σύμβολο προσιδιάζει στον χαρακτήρα σας και γενικότερα στην αντίληψη την οποία έχετε και θα προσφέρετε στις υπηρεσίες του Personal Training, που ασκείτε. Συνοδευτικά, το slogan στο λογότυπο ολοκληρώνει τη φιλοσοφία αλλά και την προτροπή για εκγύμναση προς κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου ηλικίας. Αποτελεί ένα υπαρκτικό προσδιορισμό, τον οποίο θεωρούμε πως κάθε άνθρωπος πρέπει να φέρει. Αλλά και την ελάχιστη επίγνωση που οφείλει να έχει προτρέπωντας τον ήδη στον αυτοσεβασμό του!

Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να σχεδιάσουμε. Αξιοσημείωτη είναι και η πλήρη ελευθερία που μας παρείχατε ως ένδειξη εμπιστοσύνης στις ικανότητές μας. Σας ευχόμαστε το λογότυπό σας να αποτελέσει σύμβολο έμπνευσης, υπόσχεσης και εμπιστοσύνης στους ανθρώπους που σας χρειάζονται, για το Ευ.

Με δημιουργικούς χαιρετισμούς,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας