Τσιοβάκας Τ.Ε.

tsiovakas_logo

Η παρούσα παρουσίαση, περιλαμβάνει τρεις (3) προτάσεις λογοτύπου, τον οποίο σχεδιάσαμε με βάση τις αρχές που διέπουν την αισθητική του δημιουργικού μας γραφείου και οι οποίες θα θέλαμε να λειτουργήσουν στην σύνολη επικοινωνιακή πολιτική των πελατών μας αλλά και της γενικότερης εικαστικής εικόνας της πόλης μας, μέσα από τις δράσεις τους. Προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, σχεδιάζουμε τον λογότυπό σας, με βάση την μοναδικότητα των αναγκών σας και τις σύγχρονες τάσεις γραμμικού σχεδιασμού. Σεβόμενοι αυτές τις αρχές, δημιουργούμε το εταιρικό σας προφίλ, συμπυκνώνοντας το ύφος, το επίπεδο και τις εγγυήσεις που υπόσχεται η τεχνική σας εταιρεία σε ένα λογότυπο.

tsiovakas_logo_bw

tsiovakas_logo_sketch

tsiovakas_logo_protaseis

1η Πρόταση

Κυρίαρχο, το γράμμα “Τ”, χωρίς τέμνουσες τις γραμμές του, ώστε να υπονοείται εσωτερικά και το γράμμα “Ι” του ονόματος. Σε μια δεύτερη ανάγνωση δημιουργεί μια ψευδαίσθηση εσωτερικού χώρου, ο οποίος έχει μια προοπτική με ένα σημείο φυγής προς το κυρίαρχο “Τ” που συντίθεται στο κέντρο. Σε μια συμβολική ματιά αποτελεί ένα επιστέγασμα σε τρείς άξονες, οι οποίοι είναι ίσως πόρτες ή τα παράθυρα που εμπεριέχουν και εμπεριέχονται στην τεχνική μας εταιρεία. Ένα οικοδόμιμα το οποίο στηρίζεται στο όνομα ΤΣΙΟΒΑΚΑΣ

Επιλέχθηκε ισοπαχής γραμματοσειρά, για να συνυποδηλώνει την στιβαρότητα, την εμπιστοσύνη και την εγγύση της τεχνικής μας εταιρείας.

 

2η Πρόταση

Κυρίαρχο, το γράμμα “Τ”, ξανά στηριζόμενο σε ανοιχτούς διαβήτες, με την κάθετη τέμνουσα να δημιουργεί την ακίδα ίσως ενός μολυβιού, ενός ραπιδογράφου κτλ. Σε μια δεύτερη ανάγνωση δημιουργεί μια ψευδαίσθηση μιας τομής αλλά με σχεδιαστικά στοιχεία κάτοψης. (Καμπύλες ανοίγματος θυρών) Σε μια συμβολική ματιά αποτελεί τη ικανότητα δημιουργίας, η οποία βασιζεται σε μια συνολική ορθότητα (ορθές γωνίες σε ένα έδαφος που έχει πάλι του ως βάση το επίθετο “ΤΣΙΟΒΑΚΑΣ”. Η ορθότητα εμπεριέχει αναμφίβολα εγγύση.

Κυρίαρχη εκ νέου μια γραμματοσειρά ισχυρή, αλλά με μια πιο καλλιτεχνική διάθεση από τις γωνίες και τις εξοχές των γραμμάτων

3η Πρόταση

Μινιμαλιστική εξέλιξη της προηγούμενης πρότασης, με πιο ισχυρή επεικόνιση του συμβόλου και με πιο κλασσική φόρμα τόσο στο σχέδιο όσο και στην γραμματοσειρά. Ίσως ένα παράθυρο με καμπύλη στην θετική του ανάγνωση, όπου σκιάζεται ένα κεντρικό “Τ” στην invert εκδοχή του.

 

tsiovakas_logo_print

tsiovakas_logo_designed

Κατα κύριο λόγο και τα τρία σχέδια είναι επηρεασμένα από το ζητούμενό σας να περιλαμβάνεται το γράμμα “Τ” του επιθέτου σας και το “Ι” του ονόματός σας. Οι προτάσεις μας θεωρούμε πως εμπεριέχουν το ύφος μιας τεχνικής εταιρείας, δίνοντας το συναίσθημα της εμπιστοσύνης λόγω των καθαρών και στιβαρών γραμμών καθώς επίσης αντανακλούν τη δημιουργική αναφορά που πρέπει να έχει κάθε τεχνική εταιρεία στα έργα της. Ευχαριστούμε για τη δυνατότητα που μας δώσατε να δημιοργήσουμε!

Με δημιουργικούς χαιρετισμούς,

Στέλιος Παπαλαμπρόπουλος

Σχεδιαστής Οπτικής Επικοινωνίας